הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
28/01/21 12:08
6.8% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת F5 מכריזה על שני פתרונות תשתית חדשים, BIG-IP Service Proxy for Kubernetes (ר"ת BIG-IP SPK) ו-Carrier-Grade Aspen Mesh, שמטרתם לתמוך בפריסה ותפעול של רשתות ליבה 5G עצמאיות ומבוססות ענן. פתרונות אלה כוללים ביצועים ניתנים להרחבה, נראות ואבטחה מתקדמת, המאפשרים לספקים להעניק שירותים חדשניים מבוססי 5G לצרכנים ולעסקים.
המעבר לליבת 5G מבוססת ענן מייצג עבור ספקי שירותים שינוי בארכיטקטורה, הממנף גישה מבוססת מיקרו-שירותים ופלטפורמת Kubernetes סטנדרטית. ככאלה, שירותי ליבה 5G מבוססי ענן יצטרכו להתקיים יחד ולשתף פעולה עם פרוטוקולי איתות של 3G ו-4G, וכן עם יישומים, מערכות חיוב, מדיניות ותשתית. פתרונות 5G חדשים
פתרונות BIG-IP SPK ו-Carrier-Grade Aspen Mesh הם ההצעות הראשונות בפורטפוליו 5G, שיאיצו את המהפך הדיגיטלי עבור ספקי השירותים ולקוחותיהם.
פתרונות חדשים אלה מאפשרים לספקי שירותים לפרוס בקלות תשתית ליבה 5G מבוססת ענן, ולהגדיל את פעולתם של אלפי מיקרו-שירותים ופונקציות רשת 5G מבוססות קונטיינרים (CNFs).
פתרונות BIG-IP SPK ו-Carrier-grade Aspen Mesh, הבנויים על ארכיטקטורה מבוססת שירות ליבת 5G, מאפשרים תמיכה בעומסי עבודה של 5G לצד עומסי עבודה קיימים של 4G, עם אלסטיות רשת ויישום של ניהול תעבורה גרנולרי, אבטחה ומדיניות גישה לתעבורה, ביציאה ממנה ובין Kubernetes clusters (אשכולות). עם תמיכה מרובת פרוטוקולים, ספקי השירותים יכולים להמשיך לייצר רווחים בצורה חלקה מתעבורת רשת 4G, תוך כדי מעבר ל-5G.
פתרון ה-BIG-IP Service Proxy for Kubernetes משתמש באלמנטים או דפוסים חוזרים ב-Kubernetes, כדי להביא יכולות טלקום לסביבת Kubernetes, ומספק ביצועים ואבטחה ההכרחיים לפריסת 5G מבוססת ענן. יכולות BIG-IP SPK כוללות: תמיכה רחבה בפרוטוקולי איתות של 4G ו-5G, כולל Diameter, SIP, SCTP, GTP ו-HTTP/2, המאפשרת לספקי שירותים לעבור ל-5G תוך שמירה על שירותי 4G קיימים, לקוחות ומערכות חיוב. פרוקסי מאובטח לפי שירות ופיירוול ל-Kubernetes cluster, כדי לספק שליטה והגנה על תעבורה בין clusters, הזורמת לתוך ומחוצה לשירותי הליבה של 5G. גילוי שירותים אוטומטיים של Kubernetes וקונפיגורציית מדיניות, כדי להפחית מורכבות ולהגביר יעילות עבור צוותי תפעול הרשת. פתרון Carrier-Grade Aspen Mesh מספק יכולת הבחנה, אבטחה ושליטה על תעבורה הזורמת בתוך Kubernetes clusters. מכיוון שהוא ממוקם ללא תלות ב-CNFs, ה-Aspen Mesh מציע לספקי שירותים: גישה עקבית להצפנה ואימות של תעבורת HTTP/2 ו-TCP בין פונקציות רשת מרובות ספקים ומרובות אתרים, הבנויה על פי שיטות TLS הדדיות החזקות ביותר, קשורה ליישות מוסמכת (Certificate Authority) ברמת carrier-grade ותואמת 3GPP. נראות תעבורה מקיפה בקרב CNFs, המבטיחה הכנסות ונראות לנתונים הדרושים להפקת רווח מ-5G באמצעות מערכות חיוב קיימות. תכונות נוספות, הכוללות יכולות packet capture של Kubernetes עם Aspen Mesh Packet Inspector, לפתרון בעיות מתקדם ועמידה בדרישות כדין. מחויבות לחדשנות 5G
F5 הודיעה גם כי הצטרפה למעבדת 5G Open Innovation Lab (או בשמה המקוצר 5GOILab) כשותפה Corporate. ה-5GOILab היא אקוסיסטם עולמי של ארגוני אנטרפרייז, אקדמיה ומוסדות ממשלתיים, העובדים יחד עם חברות סטארט-אפ בשלב מוקדם ומאוחר יותר, על מנת לתמרץ את הפיתוח של יכולות 5G וקטגוריות שוק חדשות.
F5 מחויבת לחדשנות ותמנף את ניסיונה העשיר בניהול תעבורת רשתות טלקום, שירותי אבטחת יישומים ומחשוב ענן, כדי לסייע לאקדמיה ולאקוסיסטם של המעבדה לפתח, לבדוק ולפרוס פתרונות 5G חדשניים, תוך האצת האימוץ בשוק.
העברת יישומים מודרנית בקנה המידה הדרוש
F5 התפתחה במהירות במהלך השנים האחרונות, ומציעה את סט הטכנולוגיות הרחב ביותר לאבטחה והעברת יישומים ללקוחותיה מקרב הארגונים הגדולים בעולם – מפעלים, נותני שירותים, מוסדות פיננסיים וחינוכיים, ארגונים ממשלתיים ומותגים.
פתרונות BIG-IP SPK ו-Carrier-Grade Aspen Mesh הם חלק מפורטפוליו מקיף של פתרונות F5 המאפשרים ללקוחות לפרוס יישומים מודרניים ואדפטיביים כדי לענות על הדרישות הגוברות בעולם הדיגיטלי של ימינו.
28/01/21 11:32
5.83% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סבב ההשקות הנוכחי של גוגל (Google) עבור הדפדפן שלה, כרום, מוביל בסופו של דבר גם להשקת הגרסה המעודכנת של מערכת ההפעלה למחשבים שלה, Chrome OS. הגרסה החדשה, 88, מביאה שיפורים רבים לפני ומאחורי הכלים, והפעם גם הרבה מאוד דברים שמשפיעים ישירות על השימושיות.
אחד ההיבטים החדשים הוא אפשרות להשתמש במחשב המבוסס על Chrome OS כמשתנה הנוסף עבור אתרים בהם הכניסה מבוססת על שני תהליכים (אימות דו-גורמי) – למשל במקום לשלוח סיסמה כמסרון לטלפון הנייד, היא תשלח למחשב הנייד. כמו כן, עוד לפני שאפשר יהיה להשתמש בסיסמאות שמורות עבור אתרים כעוד מנגנון אישור יהיה אפשר לקבוע שימוש ב-PIN או בחיישן טביעות אצבע, ולפי גוגל, פרטים אלו אף לא ישותפו עם אתרים, אלא רק לצורך רמת הזיהוי הנוספת במחשב.
הדבר היפה ביותר הוא האפשרות להשתמש במסך הנעילה של Chrome OS כמסך מצגת תמונות, בו אפשר לראות בנוסף מה מזג האוויר ומה השעה. את התמונות בוחרת האפליקציה, אם מאשרים לה לפעול, מספריית התמונות המקוונת של המשתמש או מאוסף תמונות שהכינה החברה, ומכיל מאות תמונות נוף. ניתן גם לשמוע מוזיקה במצב תצוגת התמונות, ואז מופיעות על המסך בקרות המאפשרות לעבור בין שירים, או לשנות את עוצמת הקול, בלי שצריך להיכנס למערכת.
ChromeVox – יודע להקריא מילים המוצגות באפליקציות
ניתן יהיה גם להשתמש בצירוף המקשים Ctrl+Alt, יחד עם מקשי החצים במקלדת, כדי לבצע זום פנימה והחוצה של התצוגה, לדוגמה אם רוצים להתמקד בפרט מסוים שמוצג קטן מדי לטעמו של המשתמש.
עוד דבר שקשור לתצוגה, הוא אפשרות לבחור בתכונה בשם ChromeVox כדי להקריא את המילים המוצגות באפליקציה כזו או אחרת, וזו כמובן תכונה שמטרתה לסייע ללקויי ראייה.
עוד דבר קטן הוא עדכון ושיפור התגובה של המחשב עבור מחוות שמבוצעות על משטח השליטה של הנייד, עם התנהגות יציבה יותר ועם מענה נכון יותר למקרים בהם משתמשים, לדוגמה, רוצים להפוך בהגדרות את התגובה לביצוע מחווה כזו או אחרת.
אלו הן רק חלק מהתכונות שמציעה Chrome OS 88 החדשה, ולפי גוגל זה אחד העדכונים הגדולים שלה בתקופה האחרונה.
28/01/21 14:06
5.83% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מאת: ליאב שלזינגר, מנהל פתרונות סייבר ב-NessPRO (קבוצת מוצרי התוכנה של נס)
כאשר ארגונים בונים אסטרטגיה להגנת סייבר, הם בוחרים כלים ופתרונות שונים לניטור, ניתוח, אימות, בקרה ודיווח על פעילות ברשת הארגונית וגישה למשאבים פנימיים. אולם, לא פחות חשוב מכך הוא ה-Firewall האנושי – מניעת סיכוני סייבר מצד עובדים והפיכתם של עובדי הארגון לשומרי סף למניעת מתקפות סייבר.
עובדים מהווים את שכבת ההגנה האחרונה בארגון, ולרוב גם הפגיעה ביותר. בדרך כלל זה קורה עקב היעדר מודעות מספקת מצד עובדים, או חוסר זהירות.
בעולם אבטחת המידע רווח כיום המושג הנדסה חברתית (Social Engineering) שהיא היכולת לתמרן, להשפיע או לרמות אנשים כדי לדלות מידע פרטי או להשיג שליטה על מערכות המחשב שלהם. ההאקר עלול להשתמש למטרה זו בטלפון, דוא"ל, דואר רגיל או קשר ישיר, כדי לקבל גישה בלתי חוקית למחשב. הגידול המדאיג במתקפות סייבר מתוחכמות מחמיר את הבעיה הזו, שכן פושעי סייבר מכוונים כיום חלק ניכר ממאמציהם לעובדים.
סיכונים פנימיים גדלים עקב המעבר המשמעותי לעבודה מרחוק
מחקר שפורסם לאחרונה על-ידי Code42, הראה כי בקרב 85% מהעובדים קיימת כיום סבירות גבוהה יותר לדליפת קבצים מהסיכויים לך לפני מגיפת הקורונה. המחקר, שבוצע בידי מכון פונמון (Ponemon Institute), מצביע על סיכונים פנימיים גדלים בעקבות המעבר המשמעותי לעבודה מרחוק בשנה האחרונה.
במהלך אותה תקופה, שלושה רבעים (76%) ממנהלי אבטחת המידע אמרו כי ארגוניהם חוו חדירה אחת או יותר לנתונים, שהיו כרוכות באובדן קבצים. 59% אמרו כי איומים פנימיים יתגברו במהלך השנתיים הקרובות, בעיקר עקב משתמשים בעלי גישה לקבצים, למרות שלא צריכה להיות להם הרשאה אליהם; עובדים שמעדיפים לעבוד על פי רצונם בלי להתחשב בנהלי אבטחת מידע; והמשך העבודה מרחוק. למרות זאת, ללמעלה מ-54% עדיין אין תכנית תגובה לאיומים פנימיים. במחקר השתתפו 623 מנהלים של אבטחת מידע ו-586 מקבלי החלטות עסקיות בארה"ב.
ליאב שלזינגר, מנהל פתרונות סייבר ב-NessPRO (קבוצת מוצרי התוכנה של נס). צילום: רויטל שלזינגר
KnowBe4 – פלטפורמת הדרכה להגברת מודעות עובדים לאיומי סייבר
NessPRO, קבוצת מוצרי התוכנה של נס, מייצגת בישראל את KnowBe4, שפיתחה את פלטפורמת ההדרכה הגדולה בעולם להגברת מודעות עובדים לאיומי אבטחת מידע והנדסה חברתית. לחברה יש עשרות אלפי לקוחות.
הפלטפורמה מאפשרת לארגונים להתמודד טוב יותר עם בעיות של הנדסה חברתית, פישינג ותקיפות כופר. KnowBe4 מספקת את הספריה הגדולה בעולם לתכני הדרכה להגברת המודעות בתחום אבטחת המידע, הכוללים מגוון רחב של מודולים שונים, ובהם סרטוני למידה, משחקים אינטראקטיביים, מצגות, פוסטרים וניוזלטרים. כמו כן מספקת החברה מעל ל-6,000 תבניות פישינג, לצורך קמפיינים להדרכת העובדים והגברת מודעותם. חומרי ההדרכה השונים הינם בכ-40 שפות, כולל עברית.
הפלטפורמה גם כוללת מבדקים ייחודיים נוספים בתחום ההנדסה החברתית. אחד מהם הוא דימוי תקיפת Voice Phishing (המכונה Vishing) – אימוני התמודדות מיוחדים לתרגול הונאות פישינג באמצעות הטלפון. במערכת ה-KnowBe4 כלולות שיחות מוקלטות מדומות לעובדים, שבאמצעותן מנסים לגרום לעובד למסור מידע רגיש דרך הטלפון.
כמו כן מספקת KnowBe4 אימוני התמודדות כנגד התקני אחסון ניידים למחשבי הארגון. במסגרת זו ניתן להוריד באמצעות הפלטפורמה קובץ Office או PDF לכונן נתיק, ולהניח את ההתקן באזור שבו מסתובבים הרבה עובדים. במידה שעובד מסוים לוקח את ההתקן, מחבר אותו לתחנת העבודה שלו ופותח את הקובץ, מתבצע דיווח למערכת. בנוסף לכך יש ל-KnowBe4 מגוון רחב של מוצרים נוספים להגברת מודעות העובדים לאיומי סייבר ולאימוני התמודדות עם איומים אלו.
NessPRO גם מטמיעה בארגונים תכניות ייעודיות לניהול ארגוני של מודעות העובדים לאיומי סייבר ויצירת אסטרטגיה מתאימה, כולל השתלמויות ויעוץ. הדבר משפר במידה ניכרת את רמת הידע של העובדים בכל הקשור לאיומי סייבר, ומאפשר להטמיע תרבות ארגונית מתאימה.
נס הינה ספק פתרונות מוביל לעולם אבטחת המידע והסייבר בישראל. הפעילות מונה עשרות מומחי סייבר ואבטחה מכל עולמות התוכן. באמצעות מומחים אלו, מספקת נס שירותי ייעוץ מקצועיים, לצד עשרות מוצרים ופתרונות לכלל הצרכים והאתגרים הנדרשים לעולם הסייבר בארגונים, בכל המגזרים ובכל סדר גודל.
נס מספקת סל פתרונות ושירותים מלא מקצה לקצה, העונה לכל האיומים החיצוניים והפנימיים איתם מתמודדים ארגונים וחברות.
28/01/21 17:57
5.83% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
השבוע נערך בדאבוס שבשוויץ הכנס הבינלאומי לכלכלה ומדיניות, בהשתתפות ראשי מדינות, צמרת אנשי העסקים והכלכלה במדינות שונות, מנכ"לים ועוד. באופן טבעי, חלק מהנושאים שדנו בהם בכנס עסקו בקורונה ובהשלכותיה על תחומים שונים. אחד מהם היה הפער הדיגיטלי, שבדו"ח שיצא לקראת האירוע נכתב כי המגפה האיצה את התרחבותו ברמה הגלובלית.
האצת הכלכלה הדיגיטלית ב-"נורמלי החדש", כפי שמחברי הדו"ח (ולא רק הם) מכנים זאת, רק תחמיר את המצב, במיוחד כששירותים חיוניים כמו בריאות וחינוך תלויים בתשתיות תקשורת ובמערכות דיגיטליות – שבאזורים רבים בעולם כלל לא קיימות.
אחד הנתונים שממחיש מציאות זו הוא שרק 10% ממשקי הבית במדינות בעלות הכנסה נמוכה מנויים על פס רחב קבוע, לעומת 70% וקרוב ל-90% במדינות בעלות הכנסות בינונית וגבוהה, בהתאמה. יתר על כן, גם בקרב משקי בית עם גישה לאינטרנט, לרבים באותן מדינות נחשלות אין חיבור מהיר מספיק לעבודה מרחוק או ללימודים.
מה עושים?
בכנס נדונו הדרכים שבהן על מדינות לנקוט כדי לצמצם את הפערים. ראשית, בדיון נשמעה קריאה לבצע מאמץ כלל עולמי להגדיל את מספר התושבים בעלי גישה לפס רחב במדינות בעלות הכנסה נמוכה, ואף ניתן תאריך יעד – 2025. בדיון נאמר שהמדינות יכולות לסבסד את התשתיות ולדרוש מהחברות שהעלות תהיה מינימלית.
המלצה אחרת בדו"ח עוסקת בהגדלת בעלי המיומנויות הדיגיטליות מקרב אוכלוסית כדור הארץ. על פי הדו"ח, לפחות משליש – רק 32% – מתושבי המדינות החלשות יש כישורים דיגיטליים, לעומת 62% במדינות המפותחות.
דור 5 יכול לשפר כלכלות – אבל גם להביא להרחבת הפערים הדיגיטליים
נושא אחר שעלה בכינוס הפורום הוא הדור החמישי. דו"ח שנכתב בנושא קובע כי הקורונה האיצה את פריסת הטכנולוגיות החדשות של המהפכה התעשייתית הרביעית, כולל טכנולוגיות הדור החמישי. זה סייע לנו בעיצוב מחדש שנאלצנו לבצע של האופן שבו אנחנו עובדים, קונים, לומדים, מתקשרים ואפילו "מבקרים" אצל הרופא – בדיגיטל. ההערכות הן שהשימוש הנרחב בדיגיטל לצרכים אלה יישאר כאן גם זמן רב לאחר שהמין האנושי ישתלט על הקורונה. ברור מאליו שככל שטכנולוגיות אלה ייכנסו למדינות החלשות, הן יסייעו לשפר את הכלכלות שלהן ולצמצם את הפערים הדיגיטליים שבין מדינות העולם. זאת היא אולי הסיבה המרכזית שהביאה את המשתתפים לקרוא לניהול שוויוני של חלוקת המשאבים הטכנולוגיים, שכן אחרת, אי השוויון עלול לא רק להישאר כפי שהוא כיום, אלא אף להחריף.
עוד נושאים הקשורים לטכנולוגיה שבהם עסקו הדיונים בדאבוס הם הפשיעה באינטרנט, האלימות ברשת ומתקפות הסייבר. מקבלי ההחלטות שהשתתפו בדיונים אלה היו תמימי דעים באשר לצורך לעשות הרבה יותר כדי למנוע זאת, בין היתר על ידי הטמעת טכנולוגיות שיאפשרו ניהול סיכונים בצורה טובה יותר.
מה בישראל?
חלק לא מבוטל מההמלצות והמסקנות שעלו בדיונים אודות צמצום הפערים הדיגיטליים, הרחבת ההשקעות בדור החמישי ובתשתיות, אימוץ הבינה המלאכותית ועוד מתאים גם לישראל. גם פה הקורונה חשפה בצורה בולטת את הפערים וחוסר השוויוניות הדיגיטליים בין הפריפריה – החברתית והגיאוגרפית – למרכז. זה בא לידי ביטוי קודם כל בתחום החינוך: כמעט חצי מיליון תלמידים לא יכולים היו, וחלקם עדיין לא יכולים, ללמוד מרחוק, כי אין להם מחשבים ו/או נגישות לאינטרנט. זאת ועוד, הקורונה חשפה את מחדל התקשוב של בתי הספר, כאשר במשך יותר מעשור אנשי המשרד לא הצליחו לכסות את כל מערכת החינוך, למרות החלטות שהתקבלו בעניין. הקורונה הביאה להאצת תוכניות קיימות, להתנעת תוכניות חירום ולהזרמת תקציבים, שיש לקוות שיביאו לפתרון הבעיה – לפחות באופן חלקי.
הפער הדיגיטלי מורגש גם בחוסר שוויוניות בגישה לרפואה אונליין, שהופעלה ביתר שאת על ידי ארגוני הבריאות מאז שהמגפה פרצה. אלא שלמרות המאמצים הרבים של ארגוני הבריאות, תושבים רבים בפריפריה עדיין לא יכולים להיעזר בהם והנגישות שלהם לשירותים אלה נמוכה יותר מאשר באזור המרכז.
גם התהליכים לקראת הטמעה של הדור החמישי בישראל הואצו בשנה האחרונה. למקבלי ההחלטות התברר, באיחור רב, כי העדר תשתיות תקשורת גורם להרחבת הפער הדיגיטלי. הדבר הביא את מכרז התקשורת להוציא מכרים רלוונטיים, שבכמה מקומות כבר מתחילים להיות ממומשים. זה מתאפשר בזכות תמריצים לא מעטים שהממשלה מזרימה לספקיות התשתיות, שבמשך שנים הזניחו את הפריפריה, כי זה לא היה כלכלי עבורן. ההתערבות הממשלתית נדרשת כאן, כי השוק הזה סגור ולא תחרותי. השנה היא הגיעה, אבל בפער של שנים, שעכשיו ובעתיד הקרוב צריך לגשר עליו.
השורה התחתונה: עם היציאה ממשבר הקורונה, שבכל העולם ובפרט בישראל נראית יותר רחוקה מאשר חשבנו, נצטרך להתמודד ביתר שאת עם הפערים הדיגיטליים ועם ההשקעות כדי לצמצם אותם. זאת, בפרט בהתחשב בעובדה בזמני משבר כמו הקורונה, הם רק מחריפים. צריך רק לקוות שאחרי הבחירות תקום ממשלה, ושהיא תשים את הנושאים הדיגיטליים והטכנולוגיים בראש סדר העדיפויות – במסגרת התקציב שיש לקוות שסוף סוף יהיה לנו.
28/01/21 09:58
4.85% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
השימוש באינטרנט ובטכנולוגיות דיגיטליות הקיימות בדורנו שיפר את רמת החיים פלאים בכמעט כל תחום. עם זאת, התקדמות טכנולוגית זו מגיעה פעמים רבות עם מחיר כבד של אובדן הפרטיות. אנשים מבינים את ערכה הגבוה של הפרטיות והצורך לשמור עליה רק לאחר שנפגעו וניזוקו, בפגיעה שעלולה להיות כלכלית או נפשית.
פרטיות היא אחת מזכויות היסוד של האדם ומעוגנת במדינות דמוקרטיות בחוקים ובתקנות משלימות הפגיעה בפרטיותנו, מעבר להיבט הערכי שבה, עלולה לאפשר לגורמים זדוניים מימוש תקיפות מגוונות נגדנו, סביבתנו או הארגון שבו אנו עובדים במטרה להפיק רווח כספי או להשיג מידע רגיש עלינו או על האנשים הקרובים אלינו.
להלן כמה כללים פשוטים שיסייעו לנו לשמור על פרטיותנו בצורה טובה יותר.
מודעות ובקרה – למי ומדוע אנחנו מעניקים גישה למידע האישי שלנו. ככלל, כאשר אתר או מועדון צרכנות מסוים מבקש מאיתנו למסור לו פרטים רבים, מומלץ לשאול את עצמנו מדוע הוא מבקש כל כך הרבה מידע אישי. רצוי לעיין במדיניות הגנת הפרטיות של האתר. אם אין מדיניות כזאת, אזי שאין לנו באמת מושג היכן המידע האישי שלנו יאוחסן, למי יועבר ואיזה שימוש ייעשה בו. בנוסף, מומלץ להמעיט, כמה שאפשר בחשיפת מידע אישי ברשתות החברתיות.
טיוב הגדרות הגנת הפרטיות – כמעט כל היישומים והמערכות שאנו משתמשים בהם מאפשרים לנו לשלוט ברמת החשיפה שלנו ברשת. כך, רובנו משתמשים במה שמכונה Cookies – פריטי מידע קטנים ש"נדבקים" לדפדפן שלנו ומאפשרים זיהוי שלנו באתרים שביקרנו בהם. זיהוי זה נוח מצד אחד, אך מנגד – מאפשר לאתר שבו אנחנו מבקרים לצבור ולנתח מידע עלינו ועל הרגלי הצפייה והצריכה שלנו. ביטול ה-Cookies ימנע מצב זה. כמו כן, מומלץ למחוק מעת לעת את היסטוריית הגלישה שלנו בדפדפן, כך שלא ישמור יותר מידע שאותו יוכל לשתף עם צדדים שלישיים.
שימוש באמצעי ייעודי לגילוי נוזקות (אנטי-וירוס) – מסייע הן לצמצום האפשרות לפגיעת וירוס והן להקטנת הסיכוי ל"הדבקה" בתוכנה שתרגל אחרינו. עלינו לדאוג לכך שיהיה פעיל ועדכני. המלצה חמה היא לא להסתפק בגירסה חינמית, אלא לרכוש גירסה בתשלום שיש לה אפשרויות רחבות יותר.
עדכניות מערכות הפעלה ותוכנות. חשוב להקפיד על עדכוני תוכנה במערכות ההפעלה ובתוכנות שאנו משתמשים בהן. עבור משתמשים ביתיים הדרך המומלצת היא להתקין כל עדכון ברגע שהוא מפורסם על ידי היצרן. המלצה זו קריטית עבור מערכות הפעלה ודפדפנים.
צילום: באדיבות האקריו
אבטחת מידע בסיסמאות והזדהות מאובטחת. חלקנו משתמשים בסיסמאות פשוטות שאנו נוטים למחזר. במצב זה, האקרים עלולים לפרוץ לחשבונות הדואר האלקטרוני ולרשתות החברתיות שלנו בקלות. מומלץ להשתמש בסיסמאות ייחודיות ומורכבות, שיכילו צירוף מקרי של לפחות 12 תווים (אותיות לועזיות גדולות וקטנות, מספרים, סימנים מיוחדים). בנוסף, מומלץ להגדיר שלב הזדהות נוסף, כך שלאחר הקשת הסיסמה נקבל, לרוב, קוד לטלפון הנייד, שאותו נצטרך להזין.
ניהול הרשאות והתקנת יישומים בטלפונים החכמים שלנו. בהתקנת יישום חדש, מומלץ לספק לו את ההרשאות המינימליות שהוא זקוק להן על מנת לממש את ייעודו. מרבית היישומים לא באמת זקוקים לגישה למיקרופון, למצלמה, למיקום ולאנשי הקשר. כמו כן, יש להתקין יישומים מקוריים, שהורדו מחנויות אפליקציות רשמיות בלבד.
צילום: באדיבות האקריו
אבטחת חיבור לאינטרנט. ראשית, מומלץ להימנע ככל האפשר מחיבור לרשתות Fi–Wi לא מאובטחות (למשל, בבתי קפה). חיבור זה עלול לאפשר לגורם זדוני "ליירט" ולפענח את תעבורת הרשת שלנו. בגלישה שלנו באתר מסוים, מומלץ לא למסור שום מידע אישי אם אנחנו לא רואים שהחיבור מאובטח. בנתב הביתי שלנו מומלץ לשנות את סיסמאות ברירת המחדל ולהשתמש בסיסמא מורכבת, שיש להחליפה לעיתים קרובות ולהפעיל את פרוטוקול ההצפנה המתקדם ביותר שמאפשר הנתב. בנוסף, מומלץ למקם ולכייל את הנתב כך שהאות שלו יישאר במסגרת דירתנו בלבד (דבר שימנע מתוקף לבצע מתקפת ניחוש סיסמאות מחוץ לבית שלנו).
הכותב הוא מנהל שירותי ניהול סיכוני סייבר והגנת הפרטיות בהאקריו סולושנס.
28/01/21 11:24
4.85% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כחלק מהמאמץ לקידום הכשרות מהנדסים בארץ, ABB ישראל מקדמת את "האוניברסיטה המקוונת של ABB"- פלטפורמה עם מאגר עצום של יותר מ-350 מדריכים מקצועיים מקוונים בחינם, המספקים מומחיות טכנית למוצרים קיימים וחדשים ועדכונים בחידושים הטכנולוגיים האחרונים. התכנים, שמיועדים למהנדסים, למתכנתים ולאנשי תחזוקה ותפעול, יועברו במגוון רחב של תחומים: מתח נמוך, מתח גבוה, מבנים חכמים וכו'.
בנוסף, החל מחודש פברואר הקרוב תפעיל ABB ישראל סדרת הדרכות מקוונות שבועיות בנושאי מבנים חכמים, e-Mobility, הינע ונושאים נוספים שיועברו באמצעות Zoom.
רונן אהרון, מנכ"ל ABB ישראל, אמר, כי "פיתוח משק מודרני בכל מדינה, ובישראל בפרט, מצריך כח אדם ברמה מקצועית גבוהה, הכולל אלפי מהנדסי חשמל ואנרגיה מוכשרים ומנוסים. ABB ישראל שמה לה למטרה לסייע בפיתוח היכולות של המהנדסים בארץ והחליטה להשיק סדרת הרצאות מקצועיות, שתהיינה פתוחות לקהל הרחב. מדובר בכלי נהדר, שיסייע למקסום היכולות המקצועיות של המנדסים בארץ".
להרשמה, לחצו כאן.
סרטון הדרכה להרשמה.
28/01/21 13:44
4.85% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פייסבוק הודיעה אמש (ד') כי היא מתכננת לקדם פחות תכנים פוליטיים וכי תפסיק לקדם תכנים של קבוצות פוליטית ואזרחיות בפיד של המשתמשים. זאת, בעקבות המהומות שאירעו בתחילת החודש בגבעת הקפיטול בוושינגטון, ולאור החשש שלה וההערכות שהממשל החדש בבית הלבן יטיל רגולציה עליה ועל הרשתות החברתיות האחרות. מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, בישר על ההחלטה בשיחה עם אנליסטים שליוותה את פרסום התוצאות הכספיות של החברה, שעמדו בסימן של עליות.
יחד עם טוויטר, החברה ספגה ביקורת רבה על המקום הנרחב שהיא נותנת לתכנים שנויים במחלוקת פוליטית, כגון לפייק ניוז ולתכנים שפרסם הנשיא הקודם של ארצות הברית, דונלד טראמפ. רבים אף טענו שהרשתות החברתיות נהנות מפרסום תכנים שנויים במחלוקת בפלטפורמות שלהן, שכן אלה מביאים יותר טראפיק ומעורבות של המשתמשים. אלא שצוקרברג טען שהחברה פועלת מזה זמן כדי "להוריד את הטמפרטורה והתכנים המפלגים" בפלטפורמה שלה, ושההחלטה הנוכחית היא חלק מכך.
הצעד בא בהמשך להחלטה של פייסבוק מאוקטובר האחרון להפסיק זמנית את הקידום של תוכן של קבוצות מעין אלה, עד לבחירות בארצות הברית, שנערכו חודש לאחר מכן. אלא שהקידום הוחזר לאחר שהבחירות הסתיימו.
כמעט שלושה מיליארד משתמשים בפייסבוק
פייסבוק סיימה את הרבעון האחרון של 2020 ואת השנה כולה עם עליות יפות בכל הסעיפים העיקריים. החברה רשמה עלייה בולטת, של 14%, גם במספר המשתמשים בכל הפלטפורמות שלה – אינטסגרם, ווטסאפ ופייסבוק עצמה (כולל מסנג'ר), ל-3.3 מיליארד משתמשים יומיים. מספר המשתמשים ברשת החברתית לבדה עקף את תחזיות האנליסטים – הן ברמה היומית והן ברמה החודשית. הנתון עומד על 1.84 מיליארד משתמשים יומיים ו-2.8 מילארד שנכנסים לרשת החברתית הגדולה בעולם לפחות פעם בחודש, כאשר התחזיות היו שהם יגיעו ל-1.83 מיליארד ו-2.76 מיליארד, בהתאמה. ההכנסה לכל משתמש הגיעה ל-10.14 דולר לחודש לעומת צפי של 9.49 דולר.
נראה כי הגידול במספר המשתמשים הוא תוצאה ישירה של הסגרים שהביאה אתה הקורונה, הגידול בפעילות הדיגיטלית והמעבר של קשרים חברתיים רבים לרשתות החברתיות, יותר או במקום המרחב הפיזי.
גם בנתונים הכספיים פייסבוק עברה את התחזיות, עם הכנסות שצמחו ב-41.3% והגיעו ל-28.1 מיליארד, לעומת צפי של 26.4 מיליארד, ורווח נקי למנייה שזינק ב-52% ועמד על 3.88 דולר, כשהאנליסטים חזו שהוא יגיע ל-3.22 דולר. הרווח הנקי הכללי רשם זינוק של 52.7% ל-111.2 מיליארד דולר וזה התפעולי – של 44.2% ל-12.8 מיליארד. נראה שלחברה יש יועצי מס טובים, משום שחבות המס שלה עלתה בפחות מ-1%.
במהלך השנה כולה, ההכנסות שהציגה פייסבוק רשמו עלייה של 21.6% ל-85.6 מיליארד דולר, הרווח התפעולי צמח ב-36.2% ל-32.7 מיליארד וזה הנקי האמיר ב-57.7% ועמד על 29.2 מיליארד.
הצפי של פייסבוק: "2021 – לא שנה של צמיחה"
צוקרברג אמר כי "סיימנו את 2020 בצורה טובה, שכן בזמנים מאתגרים אלה, הציבור הכללי והסקטור העסקי עושים שימוש מורחב בשירותים שאנחנו מציעים. פתחנו דרכים חדשות כדי לסייע לעסקים לנצל הזדמנויות לסייע לציבור לשמור על קשר ולספק הנאה למשתמשים שלנו.
דיוויד וורנר, מנהל הכספים הראשי של החברה, אמר ש-"אנחנו מתמודדים עם חוסר בהירות במידה גדולה ולפיכך\ אנחנו מצפים ש-2021 לא תהיה שנה של צמיחה, אלא של יציבות בלבד".
סייע בהכנת
28/01/21 14:26
4.85% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
VMware פיטרה במהלך ינואר מספר עובדים לא מוגדר, בעקבות סדרת רכישות שביצעה, כך דיווח אתר CRN ואישרה החברה.
"אנו יכולים לאשר שחלו מספר מצומצם של שינויים בכוח העבודה שלנו החודש", אמר דובר VMware בהצהרה. "זהו חלק מאיזון מחדש שגרתי של כוח האדם, שמבטיח שהמשאבים ברחבי העסקים והגיאוגרפיות הגלובליות של VMware מותאמים ליעדים האסטרטגיים ולצרכי הלקוח", הוסיף הדובר והבהיר. "אין זה דבר נדיר בתעשיית הטכנולוגיה המשתנה במהירות", המשיך דובר VMware, בכוונה להסביר את המהלך.
החברה הבטיחה כי תבחן כיצד לפרוס מחדש את העובדים המושפעים, אבל במקביל היא גם מגייסת. בדף הקריירה שלה יש כיום יותר מ-1,250 משרות פתוחות. החברה מסרה כי נפח המשרות החדשות המוצעות "משמעותי יותר ממספר התפקידים שהושפעו החודש". ענקית הווירטואליזציה מעסיקה בסך הכל 24,000 עובדים ברחבי העולם.
עדיין לא ידועה השפעת הפיטורים בחברה על ישראל, אולם לפי הערכות, נראה שבסופו של דבר הם לא ישפיעו על עובדי החברה המקומיים.
זיין רואו, המנכ"ל (הזמני) הנכנס של VMware. צילום: יח"צ
רכישות רבות וטלטלה בצמרת
כזכור, VMware אכן רכשה חברות רבות בשנים האחרונות, ואפילו בשנת הקורונה האחרונה, כשצירפה אליה חברות כמו לאסטליין (Lastline), המספקת מחקרים על נוזקות וכלים מבוססי בינה מלאכותית למעקב ולתגובה אחר איומים מתוחכמים ברשת, ביוני. עוד קודם לכן, במאי, ערכה VMware את הרכישה החמישית שלה בארץ, כשרכשה את אוקטרין (Octarine) הישראלית ב-20-30 מיליון דולרים. אוקטרין פיתחה פלטפורמת אבטחה לאפליקציות מבוססות קוברנטיס, ובכך היא מסייעת לפישוט סביבות DevSecOps ומאפשרת לאבטח סביבות ענן.
ב-VMware חוו באחרונה טלטלות בדרג הניהולי. באמצע החודש נודע כי פט גלסינגר, כיום מנכ"ל החברה, עוזב אותה בקרוב, וחוזר אל הזירה הביתית שלו באינטל (Intel), שם יתפוס את מקומו של המנכ"ל הנוכחי, בוב סוואן, שיפרוש מתפקידו בפברואר, לאחר יותר משנתיים.
VMware בחרה בסמנכ"ל הכספים שלה, זיין רואו, לאייש את תפקיד המנכ"ל באופן זמני, בזמן שהיא מחפשת מנכ"ל קבוע חדש.
גלסינגר ניהל את VMware ב-8.5 השנים האחרונות, ומותיר אותה במצב בעייתי משהו, עם פרישה שנייה בתוך כחודש של בכיר מאוד בחברה.
בחודש שעבר, רג'יב רמסוואמי, שהיה בכיר ב-VMware, מונה למנכ"ל ונשיא נוטניקס (Nutanix). בארבע השנים האחרונות הוא שימש כמנהל תפעול ראשי בשורות ענקית הווירטואליזציה, והיה אחראי על מוצרי ושירותי הענן בחברה, כמו גם על כמה מהרכישות הבולטות שהיא ביצעה. בשל כך, VMware תבעה אותו על הפרת אמונים ופגיעה בתנאי החוזה מולה.
יצוין כי השבוע VMware גם הפסידה בתביעת הפרת פטנטים בסך 236 מיליון דולר, שהגישה נגד חברת תשתיות הענן Densify בגין טכנולוגיית וירטואליזציה, ואולם החברה הודיעה כי היא מתכננת להילחם בפסיקה זו.