הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
28/02/21 17:10
6.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המפקד החדש של יחידה 8200 של צה"ל, תא"ל י', נכנס היום (א') לתפקידו במקומו של תא"ל א' – בטקס מצומצם שנערך במחנה גלילות, במעמד הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי. במסגרת הטקס העניק הרמטכ"ל אות הערכה ליחידה וראש אמ"ן, האלוף תמיר הימן, אמר כי בזכות הישגיה, היא "מעצמת סייבר עולמית".
מצה"ל נמסר כי "אות ההערכה הוענק ליחידה 8200 לאור פריצות דרך מודיעיניות בזירות ובממדי הפעולה השונים – תוך הפגנת חדשנות, יצירתיות, מצוינות ותעוזה, ובזכות שותפות בפעילות מבצעית רחבת היקף אשר הביאה הישגים רבים, בעלי חשיבות גבוהה לביטחון המדינה".
הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, נותן את אות ההערכה למפקד היוצא של יחידה 8200, תא"ל א'. צילום: דובר צה"ל
הרמטכ"ל כוכבי אמר בטקס כי "מדינת ישראל מתמודדת עם איומים רבים באופן קבוע. כל הזירות פעילות וכולן מצריכות מודיעין מעודכן לזמן אמת – נגד רקטה, חדירה, פעילות בסייבר, ספינה ונגד איום על מטוס. המודיעין שזור בכל הזירות האלה, באופן הדוק ושלא ניתן בלעדיו. רק בסוף השבוע החולף קיבלנו תזכורת באחת הזירות הללו, מאחד האיומים הגדולים ביותר באזור – איראן (הוא מתכוון לפגיעה בספינה שבבעלותו של איש העסקים הישראלי רמי אונגר, שעגנה בנמל בעומאן – י"ה). קיבלנו תזכורת שאיראן לא רק מהווה איום גרעיני, אלא שהיא מפיצה טרור ומבצעת טרור ופעולות נגד מטרות אזרחיות. צה"ל פועל ויפעל מול האיומים המסכנים אותו במעגל הקרוב והרחוק, ויעשה זאת באמצעות המודיעין המשובח שאגף המודיעין מספק לו, כולל מאחת הרגליים המרכזיות ביותר שלו – יחידה 8200. כולנו נהנים מאיכות מודיעין מעולה, שמבוססת על פריצות דרך חסרות תקדים".
הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, בטקס. צילום: דובר צה"ל
ראש אמ"ן ציין באירוע כי "בארבע השנים האחרונות חלו פריצות דרך דרמטיות ביכולות יחידה 8200. הישגים חסרי תקדים אלה המשיכו למצב את היחידה כמעצמת סייבר עולמית, כארגון שאין דבר שהוא לא יכול להשיג, שאין מכשול שהוא לא יכול לצלוח".
הוא פנה למפקד היוצא של היחידה ואמר כי "בתקופתך, מיצבת את ממד הסייבר כממד לוחמה מרכזי – באיסוף, בהגנה ובהשפעה. א׳, השתמשת בניסיונך ממערך המבצעים המיוחדים על מנת להפוך אותה מיחידה מודיעינית-טכנולוגית ליחידה מודיעינית-טכנולוגית-מבצעית". בהמשך הוא פנה למפקד החדש ואמר כי "בכל תפקיד שביצעת ערכת שינויים וחוללת מהפכות. כמו כל מפקדי 8200 לפניך, האתגר שלך הוא לקחת את הארגון הטוב ביותר בתחומו ולהפוך אותו לטוב אף יותר. מדינת ישראל זקוקה לכך".
ראש אמ"ן, האלוף תמיר הימן, בטקס. צילום: דובר צה"ל
המפקד היוצא – וזה שנכנס
תא"ל א' שימש כמפקד 8200 מאז 2017. הוא בן 50, שירת כלוחם וכמפקד והוביל מגוון רחב של מבצעים במערך המבצעים המיוחדים של צה״ל. בין לבין הוא הושאל פעמיים מצה"ל למשרד ראש הממשלה. א' אמר בטקס החילופים כי "אין אתגר ואין חזית שיחידה 8200 לא שותפה לעשייה הצבאית והביטחונית מולם – במעגלים הראשון, השני והשלישי. פעלנו בלא ליאות על מנת לאפשר לצה״ל להתמודד עם שלל האיומים הביטחוניים הנשקפים לנו. היחידה פועלת עם יכולות סייבר משלל גוונים וצורות, בכלי בינה מלאכותית ואנליטיקה, דרך תשתיות מחשוב מתקדמות, ועד לאגירה ולעיבוד נתוני עתק. יכולות אלה משולבות באמצעים מיוחדים לכדי תהליכים מבצעיים ומודיעיניים, שמכריעים יום אחר יום את המסובכות שבמשימות הביטחוניות. בנינו יכולות המאפשרות סיכול איומי סייבר על מדינת ישראל. אנחנו מקיימים קשרים הדוקים וקרובים עם חברים ושותפים בינלאומיים ונוטלים חלק במערכות נגד הטרור".
תא"ל י' נולד ב-1978 והתגייס לאגף המודיעין ב-1997. הוא שירת בצעירותו כקצין מודיעין וסייבר ב-8200, ולאחר מכן היה קצין מודיעין באוגדה 91, ראש זירת צפון בחטיבת המחקר, קצין מודיעין בפיקוד המרכז וראש חטיבת ההפעלה באמ"ן. הוא אמר באירוע כי "בחודשים האחרונים נפלה בחלקי הזכות לקיים את המסורת המיוחדת שקיימת ביחידה, שבה המפקד הנכנס יוצא עם הפורום האסטרטגי למסע אל עבר עתידה של היחידה, שהוא חלק משמעותי מעתידה של קהילת המודיעין, מעתידו של הצבא ומהווה את אחד הפרקים הבאים בסיפורה של המדינה. במהלך המסע פגשתי שוב ושוב בעוצמה האנושית הנדירה שקיימת ביחידה – בקרב המפקדים, המפקדות, מוקדי הידע, אנשי המטה והטכנולוגיה, המודיעין והמבצעים. פגשתי אנשים ונשים בעלי אומץ לחלום ואחריות לממש. בחודשי המסע הרגשתי שוב ושוב שאני זוכה לעמוד על כנפי ענקים. א׳, אתה משאיר אחריך עולם טוב יותר ומזרח תיכון בטוח יותר".
28/02/21 09:21
5.59% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אמזון ווב סרביסס (AWS) הודתה בסוף השבוע כי ההאקרים הרוסים, שביצעו את מתקפת הענק שנחשפה בדצמבר האחרון, השתמשו במערכות שלה. ענקית מחשוב הענן חזרה על מה שכבר הודיעה בעבר, כי היא עצמה לא נפגעה מהמתקפה ובמערכותיה אין נוזקות.
"השחקנים (ההאקרים, י.ה.) השתמשו ב-EC2 בדיוק כמו שהם היו משתמשים בכל שרת שהם יכלו לקנות ולהשתמש בו בכל מקום, ברישוי מסורתי על הקרקע, או בענן. למעשה, הם אכן השתמשו בכמה נותני שירות שונים באופן זה (לפני ובמהלך מתקפת הסייבר, י.ה.)", נמסר מ-AWS.
הודעת AWS באה לאחר שבשבוע שעבר כמה חברים בסנאט של ארה"ב טענו, כי האקרים, שערכו את המתקפה שלהם על ידי החדרת נוזקה ל-Orion, תוכנת ניהול הרשת של סולארווינדס (SolarWinds) – ניצלו את אירוח הענן של AWS כדי להסוות את פעילות הריגול והשיבוש בסייבר שלהם, ולהציג אותה כתעבורת רשת תקינה.
Amazon Elastic Compute Cloud הוא שירות אינטרנט, המספק יכולות חישוב מאובטחות וניתנות להגדלה והקטנה בענן. ככזה, השירות מבטל את הצורך של ארגונים להשקיע מראש ברכישת חומרה. עסקים יכולים להשתמש בשירות כדי להפעיל שרתים וירטואליים במידה שהם זקוקים להם, להגדיר תצורות אבטחה ורשתות ולנהל מערכי אחסון. אמזון השיקה את EC2 בגרסת בטא בשנת 2006, והפכה אותו לזמין לשימוש בשנת 2008. עוד בימים הראשונים של מחשוב ענן ניבאו רבים, כי הוא ישמש לפעילויות משבשות. כך, כבר מ-2010 היו דיווחים בתקשורת, שלפיהם האקרים יכולים לבצע מתקפות מסוג brute-force באמצעות הענן. מומחים מעריכים, כי כמות המתקפות הידועות שנעשה בהן שימוש בספקיות ענן ציבורי – גדול יותר מהמדווח. מנגד, הם העריכו, כי AWS מנצלת את יכולות לימוד המכונה שלה כדי לבקר ולנטר דפוסי התנהגות חשודים ולהשבית פעילויות זדוניות.
בשבוע שעבר הודיעה AWS כי החברה אינה משתמשת בתוכנת סולארווינדס, כי היא לא נדבקה בנוזקות, וכי חלקה כל מידע שהיה לה בנושא פריצת הענק עם רשויות החוק, וכן כי העבירה תדרוכים מפורטים לפקידי הממשלה, כולל חברי הקונגרס.
28/02/21 09:30
4.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
דיווחים שונים מעידים, כי עתידו של הסמארטפון עם המסך הנגלל של LG מאוד לא ברור, לאכזבת מי שמצפים לו, כמו גם עתידם של עסקי הסמארטפונים של החברה בכללותם.
בחודש ספטמבר האחרון הציגה LG רמז לסמארטפון חדשני שהיא מפתחת, שעורר סקרנות ועניין בקרב חובבי הטכנולוגיה, עם מסך נגלל. הרמז הפך מוחשי יותר בתערוכת CES בתחילת השנה, שבה הציגה החברה בסרטון מבט חטוף על המכשיר – וגם אז בלי פרטים. מאוחר יותר פרסמה LG הודעה שבה טענה, כי הסמארטפון הנגלל הוא מוצר קיים, שעשוי להגיע לשוק מאוחר יותר השנה.
לפי דיווח שפורסם באתר החדשות הדרום קוריאני Yonhap News, החברה עשויה לגנוז את פרויקט הסמארטפון הנגלל. הדיווח מצטט כמה מקורות בתעשייה המקורבים לנושא שסיפרו, כי LG הורתה לספקי הרכיבים שלה לעצור את פרויקט הסמארטפון הנגלל, ולדבריהם, יצרני הרכיבים אף עשויים לדרוש פיצויים מהחברה על פעילות הפיתוח שנעשתה על ידם.
LG מצידה הכחישה את הדיווח, ופרסמה הצהרה שבה ציין דובר החברה, כי "אני יכול להכחיש בתוקף שהתקבלה החלטה סופית כלשהי על מוצרים עתידיים" – שלא נשמעת משכנעת מדי, משום שההצהרה מאשרת רק שלא התקבלה החלטה סופית, אך לא מאשרת כי המכשיר הנגלל צפוי ב-2021.
כזכור, לאחר הפסדים מצטברים של 4.5 מיליארד דולר בחמש השנים האחרונות ותחרות קשה מול המתחרות המובילות, הודיע מנכ"ל החברה, קוון בון סיאוק לעובדים, כי החברה שוקלת לבצע שינויים גדולים בעסקי הסמארטפונים שלה, וכי "כל האפשרויות פתוחות".
בהמשך, פורסמו דיווחים על כך שהחברה מקיימת מגעים למכירת עסקי הסלולר שלה לתאגיד הענק הווייטנאמי וינגרופ.
28/02/21 13:56
4.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
במסגרת תוכניותיה להגדלת הכנסות, הכריזה טוויטר (Twitter) כי תשיק במהלך השנה את תכונת super follow, שתאפשר למשתמשים לגבות מעוקבים תשלום עבור גישה לתוכן בלעדי, שלא מוצג לעוקבים רגילים.
היוזמה היא תוצאה של מאמצי החברה להרחיב את פעילותה כדי להגדיל הכנסות הן שלה והן של משתמשיה ה"כבדים", שמספקים תוכן ייחודי.
בסוף השבוע הודיעה החברה על התוכנית במצגת למשקיעים, וציינה כי התכונה החדשה תכלול הצגת תכנים כמו ניוזלטרים, סרטוני וידיאו והנחות והצעות למוצרים – למנויים בלבד, שישלמו תשלום חודשי.
משתמשי טוויטר וגם המשקיעים שלה דורשים מזה זמן רב שהחברה תשיק מודל מבוסס מנויים, שיאפשר ליוצרי תוכן פופולריים ולמשפיענים להרוויח כסף מהפופולריות המקוונת שלהם.
שירות מנויים מעין גם זה יאפשר לחברה להיכנס לטווח רחב יותר של מקורות הכנסה בהתחשב בשליטה של הדואופול פייסבוק-גוגל בשוק הפרסום המקוון. טוויטר לא פירטה כיצד תתחלק עם יוצרי התוכן והמשפיענים בהכנסות מהמנויים הרשומים.
"בדיקה של הזדמנויות למימון על ידי קהלים, כמו Super Follows, תאפשר ליוצרים ולמפרסמים להיתמך ישירות על ידי הקהלים שלהם", ציינה טוויטר בהודעה שלה, "ותתמרץ אותם להמשיך וליצור תוכן שהם אוהבים".
במצגת למשקיעים הצהירה טוויטר כי היעד שהציבה לעצמה הוא להכפיל עד 2023 את הכנסותיה לעומת 2020 ולהגיע ליותר מ-7.5 מיליארד דולר (ב-2020 הסתכמו הכנסותיה ב-3.7 מיליארד דולר).
לצד super follow, טוויטר מתכננת מוצרים נוספים, שמצויים עדיין בשלבים של בדיקות: שירות Twitter Revue – שיאפשר לאנשים לפרסם לקהליהם ניוזזלטרים בתשלום או בחינם, ו-Twitter Spaces – שירות מתחרה ל-Clubhouse – שיאפשר למשתמשים לקיים צ'אטים קוליים.
28/02/21 15:15
4.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קובי רוזנגרטן ודני ימין – שני יזמים ישראליים בתחום ההיי-טק – הגישו ביום ו' בקשה לרשות ניירות הערך של ארצות הברית (ה-SEC) להנפקת חברת SPAC ולגיוס סכום של 300 מיליון דולר. החברה, Byte Acquisition, מייעדת את הכסף להשקעה בטכנולוגיות ישראליות ותציע 30 מיליון מניות במחיר של 10 דולר כל אחת. היא תיסחר בנסדא"ק על פי הסימול BYTSU.
חברת SPAC (ר"ת Special Purpose Acquisition Company) היא חברה ללא פעילות בזמן ההנפקה, שמגייסת כספים בבורסה האמריקנית כדי להשקיע בחברות אחרות ולמזג אותן אליה בתוך שנתיים. Byte Acquisition היא חברת ה-SPAC הישראלית השלישית. מדובר בחברה ישראלית, אך על פי הדיווח ל-SEC, הנהלתה יושבת בפארק אווניו בניו-יורק.
Byte Acquisition מחפשת לרכוש חברת טכנולוגיה ישראלית ועל פי הדיווח שלה מתמקדת בשלל טכנולוגיות: אבטחת סייבר, תוכנה ארגונית (בעיקר במתכונת תוכנה כשירות – SaaS), בינה מלאכותית, מחשוב ענן, רובוטיקה, פינטק, סמיקונדקטור, אוטומוטיב וטכנולוגיות רפואיות.
הנפקות SPAC של חברות, ובעיקר חברות טכנולוגיה, הן טרנד הולך ועולה, בעיקר בשנה האחרונה. בתחילת החודש החלה קוגנייט מבית ורינט הישראלית להיסחר בנסדא"ק לאחר שביצעה הנפקה כזו.
ימין מביא אתו לחברה החדשה ניסיון עשיר במיקרוסופט: הוא היה במשך עשור מנכ"ל החברה בישראל ולאחר מכן ניהל את הפעילות שלה בסין, בהונג קונג ובטייוואן. רוזנגרטן הוא יו"ר Byte Acquisition. הוא שימש בעבר כשותף בקרן ההון-סיכון JVP, עד שפרש ביוני 2019 ועבר לנהל את פעילותה של קרן הון-סיכון אחרת – גיג קפיטל – בישראל.
28/02/21 15:47
4.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
התאגיד היפני סופטבנק הגיע להסדר משפטי עם WeWork ומייסדה, אדם נוימן, שבמסגרתו הוא יקבל עוד 50 מיליון דולר בהמשך ל-"מצנח הזהב" שקיבל עם עזיבתו את החברה – כך דיווח בסוף השבוע הוול-סטריט ג'ורנל. סופטבנק היא בעלת השליטה ב-WeWork.
הסכום יצטרף ל-480 מיליון דולר במניות של סופטבנק שכבר ניתנו לו במסגרת "מצנח הזהב", כמו גם לכמעט שני מיליארד דולר שקיבל ול-50 מיליון דולר נוספים שהובטחו לו תמורת אי תחרות – וכעת גם יינתנו. 50 מיליון הדולרים שעליהם הוסכם כעת הם תמורת שכר טרחה במסגרת התביעה שהוא ו-WeWork הגישו נגד סופטבנק. כמו כן, התאגיד היפני יקנה מניות במיליארד דולר ממשקיעים אחרים בחברת מתחמי העבודה.
בבלומברג דווח בעבר כי סופטבנק ונוימן הסכימו שהוא יוכל לחזור למועצת המנהלים של WeWork כמשקיף, או למנות מישהו מטעמו – בכפוף להסכמה של התאגיד היפני.
בהודעה לעיתונות ששלחה סופטבנק צוין כי ההסכם מעיד על כך שהצדדים עושים "כל מה שביכולתם" למען עתידה של WeWork. "עם הסכסוך המשפטי מאחורינו, אנחנו שבים להיות ממוקדים בעיצוב מחדש של חלל העבודה וממשיכים לענות על הדרישה העולמית", אמר מרסלו קלאור, יו"ר מועצת המנהלים וסמנכ"ל הטכנולוגיות של WeWork.
נסיקה מטאורית ונפילה חדה
החברה של נוימן נסקה במהלך העשור הקודם עד שלקראת סופה נקלעה לצרות בעקבות כישלון המהלך לקראת ההנפקה שלה בנסדא"ק ב-2019, שבמסגרתה היא קיוותה לגייס כמיליארד דולר. זאת, לאחר שבתשקיף ש-WeWork הגישה ל-SEC התגלה שהיא נמצאת בהפסדים כבדים במיוחד – מה שעורר את חמתם של בעלי המניות, ובמיוחד של המשקיעה העיקרית – סופטבנק. מנהלי החברה דרשו את התפטרותו של נוימן וזו באה, בסופו של דבר, בספטמבר 2019.
במרץ האחרון פורסם כי סופטבנק מתכוונת לרכוש מניות של WeWork, נוסף על אלה שכבר היו לה, תמורת שלושה מיליארד דולר. הצעד עורר את כעסם של אלפים מעובדי החברה, שפוטרו לאחר ההודעה ל-SEC שהיא נמצאת בהפסדים כבדים והתפטרותו של נוימן. אלא שסופטבנק חזרה בה מהמהלך ולא הסכימה להשלים את הרכישה. בעקבות זאת, נוימן ו-WeWork הגישו תביעה נגד התאגיד בבית המשפט בדלוור, לאחר שטענו שהיא הבטיחה להם לבצע אותו עד תומו. המשפט אמור היה להיפתח ביום ה' האחרון, אולם התייתר נוכח ההסדר.
28/02/21 16:54
4.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שיאומי (Xiaomi) תציג בקרוב סמארטפון דגל חדש, שעשוי להיות רב מכר אם יהיה מתומחר נכון. באחרונה קיבל מכשיר עם מסך מתקפל של החברה ממשרד התעשייה וטכנולוגיית המידע של סין, ולפי מקורות הוא יהיה זמין רשמית כבר בחודש הבא.
בחודשים האחרונים דלפו לרשת תמונות של המכשיר הצפוי, בעל מסך מתקפל, דומה ל- Galaxy Z Fold 2 של סמסונג, בלי גומה במסך למצלמה הקדמית.
לפי המקור הסיני שפרסם את
28/02/21 17:40
4.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
האינטראקציה הקיימת כיום עם העוזרות הקוליות מיועדת בעיקר להפעלה של מוצרים חכמים בבית, כמו מזגן, תאורה וחיוג לאנשי קשר. תארו לכם מה היה קורה לו הן היו גם, או רק, חברות שלנו – דבר שמקבל סוג של משנה תוקף בתקופת הקורונה, שבה אנחנו יותר שומרים מרחק האחד מהשני ופחות באים באינטראקציות חברתיות.
זה מה שמציעה קאמי (Kami Computing). העוזרת הקולית שלה ממלאת פונקציה אחרת, חשובה לא פחות מהפונקציות המעשיות שממלאות העוזרות הקוליות באופן כללי – להיות חברה. גיא דה-בר, מייסד משותף ומנכ"ל החברה, אמר לאנשים ומחשבים כי "הטכנולוגיה שלנו נועדה ליצור שיחה חברית, שמאפשרת לפתח מערכת יחסים עם המכונה".
מה זה אומר בדיוק?
"היא יוצרת אינטראקציה עם המשתמש, שואלת שאלות, מגיבה נכון, מספרת על התחביבים והעבודה שלה ובעיקר מדמה שיחת אמיתית, של אנשים עם החברים שלהם. יש לנו אפשרות לשלוט בקול שאנחנו מפיקים למכונה, או לשנות את טון הדיבור בהתאם להקשר. היא יכולה להיות עצובה, או שמחה. אנחנו ממוקדים רק ביכולות שיחה שיאפשרו קירבה אישית, מה שמתבטא במודלים של הבנה וטון הדיבור. אדם שמשוחח עם המכונה שלנו ירגיש שהוא מדבר עם אדם אמיתי".
קאמי הוקמה בסוף 2018 על ידי דה-בר ודיוויד לוי והיא מונה 12 עובדים. דה-בר הוא ממייסדי סטארט-אפ הגיימינג פלייקאסט, שב-2015 מוזגה עם גיים פליי האמריקנית וב-2018 נרכשה החברה הממוזגת על ידי אחת השחקניות החשובות בשוק הגיימינג – אלקטרוניק ארטס. לוי הוא שחמטאי, שכתב את הספר Love and sex with robots (אהבה וסקס עם רובוטים).
דיוויד לוי, מייסד משותף של קאמי. צילום: דינה טון
למי אתם מכוונים?
דה-בר: "קודם כל לאנשים בודדים – לאו דווקא בגלל משבר הקורונה, הגם שהוא הגביר את תחושת הבדידות. הקהל העיקרי שלנו הוא קשישים, שחלק גדול מהם מוגדר כבודדים".
איך העוזרת הקולית שלכם פועלת מבחינה טכנולוגית?
"היא יושבת בענן של AWS ואנחנו מזרימים את התקשורת אל הרמקול החכם או הטלפון של המשתמש. אנחנו עובדים עם Language Model . מדובר במודל בינה מלאכותית שיודע להבין את השפה שבה המשתמש מדבר. המוצר דורש שימוש בטכנולוגיית לימוד מכונה, שמאפשרת למודלים שלנו ללמוד את כל המילים שיש, את תעבורת האינטרנט משמונה השנים האחרונות, וכן ספרים ועיתונים. מדובר בכמות נתונים עצומה, שדורשת כוח מחשוב גדול מאוד – שאותו אנחנו מקבלים דרך שירות Amazon EC2 P3 Instance. הוא מספק לנו כוח מחשוב עצום, עם הרבה מאוד כרטיסים גרפיים. בנוסף, אנחנו עובדים עם SageMaker עבור יכולות לימוד המכונה".
לסיכום אמר דה-בר כי "AWS מציעה כוח מחשוב מתקדם וחזק, מה שמקצר עבורנו את זמני האימון של המודלים שלנו מימים שלמים לשעות. זהו חיסכון משמעותי בזמן וכסף עבורנו, דבר שלא היינו יכולים לוותר עליו. מעטפת השירותים של AWS כוללת סביבת עבודה פשוטה מאוד, שחוסכת את הצורך בכוח אדם ייעודי לתפעול האימונים של המודלים שלנו".